SNIKERS TORTA: Ako volite spoj čokolade i kikirikija, obavezno napravite ovo kremasto savršenstvo

Novosti online

07. 04. 2024. u 13:00

Obavezno isprobajte ovaj recept za snikers tortu, možda će vam oduzeti malo vremena, ali svi će biti zadovoljni ukusom.

СНИКЕРС ТОРТА: Ако волите спој чоколаде и кикирикија, обавезно направите ово кремасто савршенство

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Za čokoladnu podlogu:
  • 400 g mlečne čokolade 
  • 40 ml ulja
  • Za fil sa kikirkijem:
  • 180 g šećera 
  • 80 g putera 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 150 g pečenog kikirikija
  • Za fil: 
  • 80 g krem sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 30 g čokolade 
  • 20 g želatina 
  • 20 ml vode 
  • Za koru: 
  • 2 jajeta 
  • 50 g šećera 
  • 30 ml ulja 
  • 45 g brašna 
  • 15 g kakaoa

Priprema:

Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte u plastičnu posudu. Okrenite nekoliko puta, tako da čokolada lepo obloži i dno i ivice. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim isecite plastiku i čokoladnu podlogu ostavite u frižideru dok spremite druge filove. 

Istopite šećer u tiganju, pa dodajte puter i pržite sve dok se ne istopi. Neprestano mešajte. Zatim sipajte slatku pavlaku i kuvajte sve dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite u frižideru nekih pola sata. Nakon toga dodajte kikirki i sve dobro sjedinite. Sipajte u čokoladnu poglogu i vratite u frižider. 

Pomešajte želatin i vodu i ostavite da nabubri. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite mikserom. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte u smesu sa krem sirom. Umutite mikserom da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte fil u čokoladnu podlogu. Vratite u frižider dok napravite koru. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte ulje. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite u zagrejnoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Isecite tako da možete da stavite preko čokoladne podloge. Vratite u frižider na sat vremena. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost