SALATA OD LOSOSA: Raskošna i osvežavajuća, savršena za večeru
Salata od lososa sa borovnicama, lešnicima, svežim povrćem i začinima ulepšaće svaki obrok.
Sastojci:
- 500 g fileta lososa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice plus 1/8 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
- 2 kašike limunovog soka, podeljeno
- 4 sveže grančice mirođije
- 125 g seckanog oljuštenog krastavca
- 60 g pavlake
- 30 g sitno seckane slatke crvene paprike
- 30 g iseckane sveže mirođije
- 3 kašike kapara, oceđenih
- 8 šoljica iscepkane zelene salate
- 30 g seckanih lešnika
- 30 g svežih borovnica
- 4 tanke kriške crvenog luka, razdvojene na kolutove
Priprema:
Stavite lososa na podmazanu tepsiju. Pospite solju i sa pola kašičice bibera. Prelijte sa 1 kašikom limunovog soka, a na vrh stavite grančicu mirođije. Pecite, nepokriveno, na 220° 15-18 minuta ili dok se riba lako ne ljušti viljuškom.
Isecite lososa na velike komade. U maloj činiji pomešajte krastavac, pavlaku, crvenu papriku, iseckanu svežu mirođiju, kapare i preostali sok od bibera i limuna. Podeliti zelenu salatu na 4 tanjira. Na vrh stavite lešnike, borovnice i luk. Poslužite salatu od lososa i uživajte!
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00
OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)