ROLAT SA MLEVENIM MESOM I KUVANIM JAJIMA: Dekorativno i ukusno jelo u kome će uživati sva čula

Novosti online

12. 04. 2024. u 10:57

Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 parčeta starog hleba
  • 5 kuvanih jaja
  • 150 ml mleka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • so
  • biber
  • sveži ruzmarin za dekoraciju

Priprema:

Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.

Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.

Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.

Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.

Poslužite ga uz salatu po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)