PLJESKAVICE OD ŠARGAREPE IZ RERNE: Od ručka do deserta - najbolji i najzdraviji sastojak za svaki obrok
Jedna šolja šargarepe "teži" samo 50 kalorija, ali osim što je ekspert za skidanje kilograma može vam pomoći i da lepše pocrnite na suncu
Sastojci:
- 4 šargarepe
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 100 g brašna
- 3 velike kašike ulja
- 1 velika kašika mirođije
- so, biber
Priprema:
1. Dok se rerna greje na 180 stepeni, očistite i izrendajte šargarepu, a luk sitno iseckajte i sipajte u dublju posudu.
2. Dodajte so, biber, svežu mirođiju (u obzir dolaze i peršun ili vlašac), jaja i brašno, pa mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine.
3. Oblikujte rukama pljeskavice ili kuglice, stavite na pleh obložen papirom za pečenje i u već zagrejanoj rerni pecite oko 25 minuta. Da bi ravnomerno poprimile zlatnu boju, olrenite ih posle 15 minuta.
4. Pljeskavice prelijte sosom po želji, poslužite uz mladi luk ili zelenu salatu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KONAČNO REŠENA MISTERIJA NESTALOG AVIONA: Godinama se ništa nije znalo, a sada je usledio šok (VIDEO)
PEDESET tri godine nakon što je privatni avion sa pet muškaraca nestao u snežnoj noći u Vermontu, stručnjaci veruju da su pronašli olupinu davno izgubljenog mlaznjaka u jezeru Šamplejn u Severnoj Americi.
12. 06. 2024. u 17:14
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika
DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.
12. 06. 2024. u 16:13
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)