PICA HLEB SA BELIM LUKOM I PARADAJZOM: Hrskav i slastan
Pica hleb sa belim lukom i paradajzom je dobar izbor ako pri ruci nemate kore za picu, i odličan način da se iskoristi stari hleb od prethodnog dana.
Sastojci:
- 790 g oljuštenog paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
- 280 g hleba
- 125 g iseckanog kačkavalja
- 14 kriški feferona
- 2 kašike parmezana
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
Priprema:
Za pica hleb sa belim lukom i paradajzom u blenderu ili procesoru za hranu izmiksirajte paradajz u pire, dok smesa ne postane glatka. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umešajte paradajz pastu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne potamni, 1 do 2 minuta. Dodajte pire paradajz i 1 kašičicu soli. Pustite da provri na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte dok se sos ne zgusne i smanji za otprilike jednu trećinu, 20 do 25 minuta. Probajte i po potrebi začinite solju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 220°. Na veliki pleh poređajte polovine hleba okrenute ka gore, a prethodno ih premažite belim lukom. Pecite hleb dok se ne zagreje i ne postane hrskav sa strane i na dnu, 9 do 11 minuta. Svaku polovinu hleba sa belim lukom premažite sa sosom za picu. Na vrh stavite mocarelu, zatim feferone i parmezan.
Pecite hleb dok se sir ne zapeče i ne porumeni, 3 do 5 minuta. Odozgo stavite ljuspice crvene paprike. Nasecite i servirajte. Uživajte u pica hlebu sa belim lukom i paradajzom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)