SLASNA DOMAĆA PITA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Hrskava i preukusna, savršena za sve prilike
Pita sa šunkom i kačkavaljem je odvano popularna među domaćicama, a kada god je naprave, ukučani je pojedu munjevitom brzinom! Nije ni čudo, jer je njen ukus prosto izvanredan.
Potrebni sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 200 g glatkog brašna
- 3 jaja
- 250 g svežeg sira
- 250 g rendanog sira (gauda ili slično)
- 1 prašak za pecivo
- 2 dcl mleka
- 100 g šunke za picu
- nekoliko kiselih krastavaca
- so
- biber
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte na veličinu pripremljenog kalupa za pitu ili pleha prečnika 26 cm.
Prebacite u pleh vrhove malo zgusnite i testo izbodite viljuškom. Pecite 5 minuta, dok ne dobije boju, na 180 stepeni.
Dok se lisnato testo peče - pripremite fil. Pomešajte jaja, svežeg sir, so i biber, naizmenično dodavati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo i mleko. Na kraju dodati i kačkavalj, šunku i krastavce koji su iseckani na komadiće.
Kada je lisnato testo porumenelo, izvadite ga iz rerne i na njega stavite fil. Pecite još 30 minuta.
Pita je preukusna i topla i hladna! Prijatno!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00
VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10
PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
22. 03. 2024. u 07:00
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)