NASUVO SA KROMPIROM - GRENADIR MARŠ: Staro vojvođansko jelo od 3 sastojka

Novosti online

06. 04. 2024. u 07:00

Nasuvo sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Recept je nastao u Austriji, pod imenom grenadir marš. Osmišljen je kao jeftini recept za vojnike koji može lako da zasiti. Za nasuvo sa krompirom su vam potrebna samo 3 sastojka, a priprema je najlakša moguća. Možete da ga služite kao prilog, a odličan je predlog i za Uskršnji post.

НАСУВО СА КРОМПИРОМ - ГРЕНАДИР МАРШ: Старо војвођанско јело од 3 састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 250-300 g flekica ili druge testenine
  • 1 ljubičasti luk 

Priprema:

Krompir sa sve ljuskom dobro operite, pa skuvajte. Procedite i ostavite da se ohladi. Skinite ljusku i isecite po želji. 

Na malo ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, pa začinite po želji. Pržite dok ne omekša. U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte flekice. Blanširajte 5 minuta, treba da omekšaju, pa procedite. 

U posudi pomešajte crni luk, krompir i flekice, pa ako želite dodajte još sastojaka. Promešajte i služite. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima