LAGAN I IZDAŠAN A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač od đumbira
ZAMIRISAĆE vam cela kuća, svaki zalogaj je sve bolji.
Sastojci:
Za koru:
* 1/3 šoljice šećera
* 1 kašika meda
* 1 jaje
* jedna i po šoljica brašna
* 2 kašičice đumbira u prahu
* pola kašičice sode bikarbone
* četvrtina kašičice muskatnog oraha
* prstohvat soli
* malo mlevenog karanfilića
* 2/3 šoljice nemasnog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem:
* pola šoljice nemasnog krem sira
* prstohvat soli
* jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
* 1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira.
Bon appetit!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)