ŠEHEREZADIN PUDING SA PEČENIM JABUKAMA: Kremasti desert koji u kombinaciji s ovim voćem daje fenomenalan užitak
DONOSIMO vam recept za Šeherzadin puding s pečenim jabukama, kojem nećete odoleti!
Zašto osim običnog pudinga ne biste isprobali nešto malo drugačije i napravili jedan pravi orijentalni desert.
Sastojci:
* 2 jabuke
* 2 kriške integralnog hleba
* izmrvljeni lešnici ili orasi
* 1 l mleka + 1 dl mleka
* 3 kašike pšenicnog skroba
* 2 kašike meda
* malo cimeta
Priprema:
1. Jabuke iseci na kockice, posuti ih cimetom i dodati dva parceta integralnog hleba isecenog na kockice i izmrvljene lešnike ili orahe. Sve to još jednom ponoviti, preliti sa 1 dl mleka i peci u malom plehu na 175 stepeni 20-25 minuta.
2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u ciniji razmutiti tri kašike pšenicnog skroba i sipati u provrelo mleko. Smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati (ko voli, može da skuva obican puding od vanile).
3. Kad pocnu da se stvaraju mehuri, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti s vatre i ohladiti. U odgovarajucu cašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Najviše se pamti po svojim arogantnim, ali bezbrižnim likovima
AMERIČKI glumac Debni Kolman, koji je igrao u holivudskim filmovima poput, "Pakleni toranj", "Od 9 do 5" i "Tutsi", umro je u 92. godini.
18. 05. 2024. u 07:48
ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.
RUSKE snage su pri napredovanju poslednjih nedelja, uključujući u Harkovskoj oblasti, zauzele više teritorija, nego ukrajinska vojska tokom neuspešne kontraofanzive 2023. godine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na analitičare.
18. 05. 2024. u 08:18
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)