DOMAĆE BOMBONE PROTIV BOLOVA U GRLU I KAŠLJA: Potrebna su vam samo 2 sastojka
Jednostavan recept za savršene lekovite bombone.
Sastojci:
- 2 šoljica vode
- Sveže ili suvo lekovito bilje (žalfija, majčina dušica, koren sleza, slez, kamilica, menta)
- 1 i po šoljica meda
Priprema:
Sipajte u šerpicu ili ketler 2 šoljice vode i prokuvajte. U ključalu vodu stavite lekovito bilje (preporučuje se da od svake vrste bilja stavite po jednu kašičicu) da se natapa 20 minuta, a zatim procedite.
U drugu posudu za kuvanje sipajte jednu šoljicu vode u kojoj je bilo potopljeno bilje i jednu i po šoljicu meda. Stavite da se kuva na srednjoj temperaturi.
Mešajte sadržaj na toj temperaturi oko 30 minuta, odnosno dok ne dostigne 150 stepeni celzijusa. Možete proveriti da li je smesa gotova tako što ćete uzeti komadić smese i spustiti ga u ledenu vodu, ako se komadić odmah stvrdne, smesa je gotova.
Takođe, sa kuvanjem možete prestati onda kada vidite da se smesa počinje da peni i da se odvaja. Tada je važno brzo sklonite posudu sa šporeta kako smesa ne bi zagorela.
Smesu potom prebacite u pleh koji ste pre toga premazali kokosovim (ili nekim drugim) uljem i ostavite je da se ohladi toliko da možete da je uzmete u ruke kako biste oblikovali bombone.
Oblikovane bombone ređajte na papir za pečenje (ili tacnu) i ostavite ih da se potpuno ohlade. Možete ih posuti i šećerom u prahu kako se ne bi slepile jedna za drugu.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)